Grøn Mizuna - Mikrogrønt - Dyrkningsvejledning til GrowGreen by TagTomat

Type:
Frøene er økologiske spirefrø fra italienske SubaSeeds, der er testet fri for salmonella, listeria og E. coli-bakterier.

Sådan gør du:
Fordel vækstleret i bunden af dyrkningsbeholderen. Gennemvæd hampemåtten med vand, placer den ovenpå vækstleret og tilsæt vand til beholderen indtil hampemåtten lige er dækket. Fordel spirefrøene på hampemåtten og stil dyrkningsbeholderen et lyst sted uden direkte sollys.

Pasning:
Kig til dine spirer hver dag, og sørg for at hampemåtten hele tiden holdes ret fugtig. Tilføj mere vand til hampemåtten ca. en gang hver anden dag. Hvis du skal være væk i et par dage, så stil dit mikrøgrønt i køleskabet. På den måde standses spiringen uden at frøene tørre ud.

Høst:
Efter 7-8 dage er de klar til høst. Klip spirerne af ca. 1 cm over frøet/hampemåtten, og spis dem rå og med hele stænglen.

Så- og høstkalender:

Dag 0 1 2 3 4 5 6 7 8
Spiring x x x x x x x x x
1. høst x x

Smag og serveringsforslag:
Spirerne har en stærk smag af sennep og smukke hjerteformet blade. Kan fx anvendes i friske vietnamesiske forårsruller.

Genbrug:
Når du har høstet dine spirer kan vækstleret klemmes fri fra hampemåtten og herefter kan måtten komposteres eller smides i bioaffald. Brug vækstleret til en ny gang dræn under dine næste spirer, eller brug det i bunden af en potte eller altankasse.

Link til køb i webshoppen: