Frøtype:
Frøene er økologiske spirefrø fra danske SeedCom, der er testet fri for salmonella, listeria og E. coli-bakterier.
Sådan gør du:
Fordel vækstleret i bunden af dyrkningsbeholderen. Gennemvæd hampemåtten med vand, placer den ovenpå vækstleret og tilsæt vand til beholderen indtil hampemåtten lige er dækket. Fordel spirefrøene på hampemåtten og stil dyrkningsbeholderen et lyst sted uden direkte sollys.
Pasning:
Kig til dine spirer hver dag, og sørg for at hampemåtten hele tiden holdes ret fugtig. Tilføj mere vand til hampemåtten ca. en gang hver anden dag. Hvis du skal være væk i et par dage, så stil dit mikrøgrønt i køleskabet. På den måde standses spiringen uden at frøene tørre ud.
Høst:
Efter 7-10 dage eller når bukkehornsspirerne er 3-5 cm, er de klar til høst. Klip spirerne af ca. 1 cm over frøet/hampemåtten, og spis dem rå og med hele stænglen.
Så- og høstkalender:
Dag | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Spiring | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
1. høst | x | x | x | x |
Smag og serveringsforslag:
Spirerne har en let karrysmag. Brug fx bukkehornsspirerne til at give dine rugbrødsmadder et ekstra pift eller som drys på varme retter, og få et sprødt vitamintilskud i din hverdag.
Genbrug:
Når du har høstet dine spirer kan vækstleret klemmes fri fra hampemåtten og herefter kan måtten komposteres eller smides i bioaffald. Brug vækstleret til en ny gang dræn under dine næste spirer, eller brug det i bunden af en potte eller altankasse.
Link til køb i webshoppen: https://www.tagtomat.dk/butik/growgreen-dyrk-dit-eget-mikrogroent-starterkit/