Ært - Mikrogrønt - Dyrkningsvejledning til GrowGreen by TagTomat

Frøtype:
Ærtefrøene er af selektionsbetegnelsen Tendril. Frøene er økologiske spirefrø fra danske SeedCom, der er testet fri for salmonella, listeria og E. coli-bakterier.

Sådan gør du:
For at opnå den bedste spiring, skal frøene lægges i blød i en kop vand natten over, inden spiringen opstartes. Frøene skal være helt dækket af vand under iblødsætningen. Fyld glasset med rigeligt vand, da ærterne vil suge meget af vandet. Skyl de opblødte frø med rent vand for at undgå bakterieudvikling. Fordel vækstleret i dyrkningsbeholderen. Gennemvæd hampemåtten med vand, placer den ovenpå vækstleret og tilsæt vand til beholderen indtil hampemåtten lige er dækket. Fordel frøene på hampemåtten og stil dyrkningsbeholderen et lyst sted uden direkte sollys.

Pasning:
Kig til dine spirer hver dag, og sørg for at hampemåtten hele tiden holdes ret fugtig. Tilføj mere vand til hampemåtten ca. en gang hver anden dag. Hvis du skal være væk i et par dage, så stil dit mikrøgrønt i køleskabet. På den måde standses spiringen uden at frøene tørre ud.

Høst:
Efter 10-14 dage eller når ærtespirerne har 2-3 bladpar, er de klar til 1. høst. Klip spirerne et par centimeter over frøet, og spis spirerne rå og med hele stænglen. Vand fortsat spirerne efter 1. høst, og spiren vil skyde igen og kan høstes endnu en gang et par dage efter.

Så- og høstkalender:

Dag -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Læg i blød x x
Spiring x x x x x x x x x x x x x x x
1. høst x x x x x
2. høst x x x x x x

Smag og serveringsforslag:
Spirerne har en frisk ærtesmag. Brug fx ærtespirerne til at give dine rugbrødsmadder et ekstra pift eller som drys på varme retter.

Genbrug:
Når du har høstet dine spirer kan vækstleret klemmes fri fra hampemåtten og herefter kan måtten komposteres eller smides i bioaffald. Brug vækstleret til en ny gang dræn under dine næste spirer, eller brug det i bunden af en potte eller altankasse.

Link til køb i webshoppen: https://www.tagtomat.dk/butik/growgreen-dyrk-dit-eget-mikrogroent-starterkit/