Svampesæk virker død

Hej, mig og min kæreste købte for noget tid siden en svampesæk. Det gik rigtig godt til at starte med og den gav en masse østershatte, da vi havde høstet første gang lukkede vi posen til og gav det den hvile periode som i anbefalede. Der gik så den anbefalede tid og vi ventede i spænding på hvornår vi ku åbne op for den igen og høste igen. Dagen kom og vi åbnede for den og stillede den på bordet så vi kunne følge med, det er nu 7 uger siden og der er ikke sket noget denne gang hvilket undrer os. Vi har nu kigget nærmere på sækken og det virker som om der er gået noget svamp, skimmel eller mug(kender ikke forskellen på dem) i den. Flere af hullerne har nogle gule pletter ved sig og enkelte af hullerne har store mængder væske liggende. Samtidig er hele posen drivvåd i bunden. Er der noget man kan gøre eller skal vi smide den ud? Synes det er ærgerligt da vi kun fik en omgang svampe ud af den

.

1 Synes om

Hej @Haakon

Først og fremmest velkommen til vores forum, og tak for dit spørgsmål.

Svampesækken er ikke “død” den er i dvale. Som foråret har udviklet sig, med høje temperaturer i vinters og så nu masser af sol, så er mange svampesække gået i dvale.

Har I mulighed for at stille den køligt, eksempelvis i en kælder i et stykke tid? Alternativt uden for med tape for hullerne et køligt og skyggefuldt sted.

Så kan det være med til at kickstarte en ny omgang.

Venlig hilsen
Mads