Fredslilje – Spathiphyllum wallisii

PLACERING
Fredsliljen er en meget taknemmelig plante, og stiller ikke høje krav til sollys. Den vil helst stå et lyst sted, men kan også sagtens klare at stå et i et mørkt hjørne. Hvis du stiller den i dit mørkeste hjørne, skal du overveje at flytte den til et lysere spot henover vinteren, hvor der i forvejen ikke er så meget sollys.

VANDING
Fredsliljer er gode til at vise, når de vil have vand.
Tjek om din fredslilje skal have vand, ved at stikke fingeren 3-5 cm ned i jorden. Hvis jorden dernede er tør er det tid til at vande. Toppen af jorden kan godt se tør ud, men den behøver ikke nødvendigvis at være det længere nede, hvor rødderne er.

I sommerperioden skal den vandes ca. 1 gang om ugen, og om vinteren, når planten ikke vokser så meget, sjældnere.

Du kan måske opleve, at din fredslilje kollapser, og at dens blade falder sammen. Sørg for at vande den godt, og så vil bladene ofte rejse sig igen.
Husk, at det er bedre at vande jorden godt igennem en gang imellem frem for at sjatvande hele tiden.

FORMERING
For at formere fredsliljer skal man dele rodklumpen.

LUFTRENSENDE
Fredsliljen er ofte udråbt til en af de bedste planter indenfor luftrensning. Den var en af de første planter, som NASA testede for luftrensende kvaliteter i slutningen af 80’erne, da de undersøgte mulighederne for at lade mennesker bo på månen og sidenhen har den været med i rigtig mange af de efterfølgende forsøg, der er lavet gennem tiden.

Fredslilje renser luften for benzen, toluen, formaldehyd, trichlorethen, xylen og ammoniak.

SÆRLIGE HENSYN
Fredsliljen er giftig for hunde og katte, så hold dine husdyr fra den.