Fingerphilodendron/bloggerplanten - Monstera deliciosa

PLACERING
Placer din fingerphilodendron et lyst sted, ikke i direkte sollys. Du kan også sagtens placere den et mørkere sted i din lejlighed uden at den tager skade.

VANDING
I sommermåneder skal du vande din plante godt igennem. Den må gerne tørre ud i toppen, men helst ikke i rødderne. Stik en finger 5 cm ned i jorden og mærk efter om jorden dernede i tør. Hvis den er tør kan du vande, men hvis den er fugtig skal du vente lidt.
I sommermåneder skal den vandes ca. 1 gang om ugen, og i vintermåneder kan du nøjes med hver 14. dag.
Husk, det er bedre at vande din plante godt igennem en gang i mellem, fremfor at sjatvande hele tiden.

FORMERING
Fingerphilodendron er en af de nemmeste planter at formere. Se vores guide til stængelformering af hængeplanter, og lav nye planter til dig selv og dine nærmeste.

LUFTRENSENDE
Nej

SÆRLIGE HENSYN
Der er ingen særlige hensyn at tage, fingerphilodendron er en meget nem og taknemmelig plante, som kan klare en del misvedligehold uden at gå til.
Vi har endda hørt, at den kan overleve på et badeværelse uden vinduer (et rum uden lys!)

FUN FACT
Hvis der er vand fra bladkanterne, betyder det, at du vander for meget. Nogle planter kan transportere overskydende vand fra rødderne op gennem stængler og ud gennem bladene, og på den måde komme af med overskydende vand.

Fingerphilodendron vokser normalt i underskoven op af træstammer. Jo højere op de vokser, jo mere blæser det, og derfor har den huller i bladene.

Mange klatreplanter (også nogle gange omtalt som hængeplanter) har luftrødder. Det er en tilpasning til deres naturlige miljø, hvor de vha. af luftrødder kan klatre op af træstammerne. Luftrødder er ikke skadelige og du skal ikke klippe dem af.