Fugle på altanen - Lav dine egne fuglekugler og fuglekogler

Når det bliver koldt udenfor, og du ikke længere selv har lyst til at sidde på altanen i timevis, er det en god idé at invitere fuglene på besøg.

Fugle bryder sig ikke om at besøge en helt bar altan, så den bedste start er, at sørge for, at der stadig er grønt og hyggeligt på altanen om vinteren. Læs hvad vi foreslår du kan gøre her.

Hvis du vil være sikker på at have fugle på altanen, er det en god idé at fodre året rundt, men især i de kolde vintermåneder, og de første forårsmåneder, er det vigtigt at sørge for mad til byens fugle.

Der findes mange slags fuglemad i butikkerne, men mange af blandingerne er ens og ensidige i sammensætningen. Ligeledes er mejsebolde en kilde til plastikforurening pga. de grønne plastnet, der ofte ender i naturen, når fuglene har fortæret indholdet.

Lav dine egne fuglekugler

Hvis du selv laver din fuglemad har du mulighed for at vælge hvad der skal i – og hvilke fugle der skal komme på besøg. Gennem sammensætningen af foderet kan du styre hvilke fugle du gerne vil have på din altan.

De små fugle som bogfinker, musvitter, mejser og spurve kan godt lide olieholdige frø og nødder, mens blandinger med mange brødkrummer og korn tiltrækker f.eks. duer og krager.

Det er en god idé at hænge fuglekugler ud tidligt om morgenen, da det er her fuglene er mest sultne, og har brug for energi efter en kold nat. Når fuglene har spist er de tørstige, og det er derfor nødvendigt at have en lille skål vand stående på altanen, så de kan skylle de tørre frø ned.

Hæng ikke for meget mad ud af gangen, og husk at rydde op efter fuglene, hvis der ligger mange spildte krummer og frø.

Link til blogindlæg og opskrift