Gode råd til SvampeSæk Deluxe

I indlægget her er der tips til, hvordan du kan lave gode huller i din SvampeSæk Deluxe og undgår at svampene sætter sig fast i jutesækken, når de vokser ud.

Trin 1 - klip huller i jutesækken
Først klipper du 5-8 ovale huller i din jutesæk. De skal være ovale på det vandrette led og omkring 4-5 cm på det lange led.

Trin 2 - sæt tape på kanterne af hullerne i jutesækken
Hvis du vil undgå, at svampene sætter sig fast mellem trådene i jutesækken, anbefaler vi, at du sætter tape omkring kanterne på dine huller.

Fold tapen omkring kanten, så der er tape på begge sider og brug gerne noget bredt tape, så du får en kant på 1-2cm på hver side.

Hullerne bliver lidt firkantede og måske ikke så pæne, men tilgengæld holder de til flere omgange.

Trin 3 - skær huller i selve SvampeSækken
Skær herefter snit i selve SvampeSækken, der hvor du har lavet huller i din jutesæk. De skal være ca. 3-5cm lange og vandrette (meget vigtigt - af en eller anden grund kan svampene ikke finde ud af at vokse ud af lodrette huller).

Trin 4 - Vent og høst
Når frugtlegemerne vokser ud, og du har sat tape på hullerne, undgår du at svampene vokser gennem jutesækkens små huller.

Afhængig af årstid, temperatur og luftfugtighed går der som regel 2-4 uger før der er høstklare svampe. Når den største hat er skarp i kanten er det høsttid!

Herefter taper du hullerne i selve SvampeSækken til og lader den hvile i 7-10 dage. Herefter drejer du jutesækken rundt, så hullerne i jutesækken er henover nye områder på selve SvampeSækken. Tjek at dine tape-kanter stadig er fine og skær så nogle nye snit i SvampeSækken.

1 Synes om