Ørredbegonie/polkadotbegonie - Begonia maculata

PLACERING
Placeres lyst og ikke i direkte sollys. I vintermånederne vil den have godt af et par timers sol.

VANDING
Jorden skal gerne være fugtig, men kan godt tåle en smule udtørring.

Du kan tjekke om din plante trænger til vand, ved at stikke en finger 5 cm ned i jorden og mærke efter om jorden dernede i tør. Hvis den er tør dernede, skal du vande, og hvis den er fugtig, kan du godt vente lidt med at vande.

FORMERING
Begonia er nem at formere, og man kan gøre det på mange forskellige måder afhængig af hvilken art du vil formere.

Du formerer nemmest en ørredbegonia ved at klippe et skud af stænglen. Det vigtigste er at du har et nodie med, fordi det er herfra rødderne vokser.

Den nemmeste måde er at klippe et stykke af stænglen af, og sætte det afklippede stykke i vand eller jord. Det er vigtigt at du har et nodie med, fordi det er derfra planten udvikler sig. Du kan se denne guide, for mere udførlige beskrivelser. Der er brugt en anden plante, men principperne er det samme.

LUFTRENSENDE
Nej

FUN FACT
Begoniaer er enbo - dvs. at dens blomster enten er han eller hun. Blomsterne ligner hinanden, men kan kendes fra hinanden ved at undersøge om de har grifler (hanblomst) eller støvdragere (hunblomst). Støvdragere er tynde tråde med et hoved eller en knap for enden. Griflen er tykkere og mere kompakt, og der er færre af dem.