Opstartsvanskeligheder

Hej alle

Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig lidt på vej her.

Jeg har igennem de sidste par måneder holdt østerhatte-mycelium i hhv et mælkekarton og en spand, som jeg har fodret med kaffegrums.

Der er ikke kommet svampe, men der er kommet nogle små knudrede gevækster, som måske godt kunne være starten på svampe eller nogle meget små, ikke-levedygtige svampe, men måske er det bare myceliet, der øver sig i at danne frugtlegemer… eller noget helt andet.

jeg har vedhæftet et billede fra mælkekartonet, hvor “gevæksten” er størst

Da der var gået noget mug i spanden, som også havde de små gevækster, bare meget mindre end den i mælkekartonet, valgte jeg at kassere den, og jeg blev meget overrasket over at se, hvor kraftigt myceliet er nede i spanden. Så det ser ud som om at den egentligt har levet godt, selvom den ikke laver svampe.

Jeg endte med at dække gevæksten i mælkekartonet med ny kaffe. Så er jeg spændt på at se, om der vokser noget ud oven over, eller om jeg har dræbt babysvampen…

Jeg er meget spændt på at høre, om der er nogle af jer, der kan genkende de her små gevækster og ved hvad det er :slight_smile:

Hej @Jon
Ja de små vækster er myceliet der prøver at danne svampe, (selv om at forholdene ikke er til det. )
det er helt ok at efterfylde med kaffegrums og dække dem til.
var det svar på dit spørgsmål ? eller så skriver du bare igen
mvh. Bendt :mushroom:

Tak for svar.
Jeg bliver ved med at fylde kaffe på ind til kartonet er dækket. Så må tiden vise, hvordan det virker.

Mvh Jon

tir. 30. maj 2023 22.53 skrev Bendt Rossander Sørensen via TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber <notifications@tagtomat.discoursemail.com>:

1 Synes om