Pluksalat - Dyrkningsbeskrivelse

grøntsager
pasningsvejledning

#1

Såtidspunkt: Marts-juni og igen i august.

Sådybde: 0,5-1 cm.

Rækkeafstand - friland: 15-20 cm.

Planteafstand - friland: 10 cm.

Rækkeafstand - plantekasse: 10 cm.

Planteafstand - plantekasse: 8 cm.

Sådan gør du: Pluksalat sås direkte på friland fra starten af foråret til hen på sommeren. Pluksalat vokser relativt hurtigt, og du kan bruge den til at efterså i de bede, hvor du høster de første afgrøder tidligt. Lav en rille med en dybde på 1 cm. Hæld lidt vand i rillen, fordel frøene jævnt i rillen, og dæk dem herefter med jord. For at hver enkelt salatplante kan udvikle sig optimalt tyndes der ud ca. en måned efter, at du har sået. Spis de planter, du udtynder, eller plant dem et nyt sted, hvis du har plads til det.

Pasning: Salat er meget tørstig, så du skal vande godt henover sommeren for at få et godt udbytte. På en varm og tør sommerdag skal der ikke meget til, før salatbladene bliver slatne pga. den høje vandfordampning. De kan godt reddes, selvom de er blevet lidt slatne, hvis du vander, så længe de ikke tørrer helt ud.

Høst: Du kan begynde at høste salaten ca. 2 måneder efter, at du har sået. Nip enkelte blade af, og hiv ikke hele planten op, så bliver planten ved med at producere salatblade, som du kan høste løbende. Det er netop det smarte ved pluksalat.

Link til køb i webshoppen: https://www.tagtomat.dk/produkt-kategori/fro/