Shiitake svampe - Hvordan gør man?

Hejsa. Jeg er ny indenfor svampedyrkning, men kunne rigtig godt tænke mig at prøve kræfter med shiitake svampe, men hvordan gør man?
Jeg har set videoer, hvor folk propper det i poser med forskellige typer af substrat, hvorefter de står tilbage med en hårdklump der vokser svampe på, men er det muligt “bare” at købe et dyrkningskit (https://tagtomat.dk/butik/dyrkningskit-svampe-mikrogroent/) og mycelium og dyrke dem i fx en skyrboks?

Hej @PJepsen

Min erfaring med shiitake er meget begrænset, men det kan sagtens lade sig gøre at gro på Goats Mix, jeg har inkluderet et par billeder fra i går, af 4 af mine poser som på nuværende tidspunkt er nået til “popkorn” fasen.
Jeg skal gerne opdatere løbende, om det ender med at gå godt eller dårligt :slight_smile:Jeg startede blokken den 28 april, så de har godt og vel været undervejs i 3 uger nu.
Det går langsommere end hvad f.eks T.R Davis fra Earth Angel Mushrooms siger det skal tage… men han er også på et heeeelt andet niveau.

1 Synes om

Hej @ketil - hvordan er udvikling på Shittake blokke ?

Hej @Bendt
Billederne i min post var fra i går (2022-05-21) Jeg opdatere om en uges tid igen, de burde gå ind i fase 4 om cirka 14-21 dage, hvor bloggen begynder at skifte farve.

hej @PJepsen

Jeg vil lige byde ind her også - som @ketil skriver er han ved at dyrke på foder til Geder - så ja der er mange former for substrat, - Ketil har mulighed for at steriliser sit substrat derfor kan det lade sig gøre, - Shiitake kan normal vis ikke dyrkes kun på halm eller hampefiber ved at overhælde mediet med kogende vand, - men det er muligt at dyrke shiitake i træspåner/træmel/træpiller, der pasteuriseres fx med kogende vand , hvis disse er af løvtræ, det kan godt tage 2 til 3 mdr. før du har en Shiitake blok.
Det bedste er at have adgang til en trykkoger og i den steriliser sit medie, og have mulighed for under rene forhold efterfølgende at kunne tilføre sit mycelium .
håber det har givet svar på et par spørgsmål -
mvh. Bendt :mushroom:

1 Synes om

. . . ohhh ja - - - ser jeg nu :upside_down_face: - - - fino tak :mushroom:

Lige en hurtig info, så er det ikke gedefodder jeg gror på, men et gro medie der er en viderudvikling på “masters mix” som blev populariseret af T.R Fra Earth Angel Mushrooms.

Goats mix er et påfund af Andrew Reed fra Mossy Creek Mushrooms, det bliver kaldt “goats mix” grundet man bruger strå som man laver de her Jule geder af strå… Manden forklare det bedre selv. Men det er basalt set et alternativ til at gro “masters mix blokke”, da det kan være dyrt og svært at få fingrene i gode træpiller lavet på “hård” træ.

Håber det giver lidt kontekst :slight_smile:

:pray: undskyld - det er mig der har misforstået - min oversætter er sat til fynsk :wink::+1::mushroom:

1 Synes om