Squash og Græskar - Dyrkningsbeskrivelse

Forspiring: April.

Såtidspunkt: Direkte såning på friland eller udplantning af forspirede planter fra midt i maj.

Planteafstand - friland: 0,5-1,5 m.

Rækkeafstand - friland: 1,5-2 m.

Plantekasse: 1-2 planter pr. plantekasse.

Sådan gør du: Så frøene i en dybde på 2 cm i en potte, og sæt potterne et sted, hvor der er en stabil temperatur på 15-18⁰C. Når du planter ud, så sæt planterne med god afstand (gerne min. 1,2 m) til hinanden og andre afgrøder, de grænser op til, da planterne bliver store og breder sig hen langs jorden. Lav en mindre jordvold omkring planterne. Den vil sørge for læ og kan hjælpe med at holde på vandet.

Pasning: Squash og græskar kræver en del næring og vand. For at give planterne en god start, kan du blande en masse god kompostjord i bedet, inden du planter ud. Alternativt kan du løbende gøde med organisk gødning (fx hjemmelavet flydende gødning). Vand rigeligt hele sæsonen igennem.

Høst: Du kan begynde at høste dine squash og græskar engang i juli (afhængig af sorten). Du kan vælge at høste dine squash, når de er små og på længde med en hånd. Så er de relativt søde i smagen og er lækre som rå snacks eller i salat. Du kan også vente med at høste, til de er fuldt udvoksede. Så er de lidt grovere både i kødet og skallen og særligt gode, når du har bagt dem i ovnen. Dine græskar kan høstes, så snart de er blevet orange, eller når stænglen er visnet væk. Hvis du ikke vil spise dem med det samme, er syltede græskar lækre at nyde gennem vinteren.

Link til køb i webshoppen: https://www.tagtomat.dk/produkt-kategori/fro/