DyrkningsKit med østershatte - gode råd og vejledning


#1

I indlægget her, kan du læse mere om, hvordan vi plejer at gøre, når vi sætter gang i vores DyrkningsKits med gule eller hvide østershatte. Så hvis du synes det er lidt svært, er der hjælp at hente her. Du må også meget gerne dele dine egne erfaringer!!

DyrkningsKittet kan enten bruges til at dyrke østershatte på halm eller på kaffegrums.
Hvis du sætter det i gang med halm, skal du bruge hele den medfølgende pose mycelium (ca. 100g - du kan også prøve med mindre, så tager det bare længere tid og risikoen for kontaminering øges en smule).
Hvis du derimod vælger at gå direkte i gang med dyrkning på kaffegrums, rækker det medfølgende mycelium til 2-3 kits med kaffegrums. Du kan sagtens bruge dine egne brugte beholdere - svampene er ligeglade med, hvad de gror i - bare husk at de skal kunne desinficeres.

Hvis du vil dyrke dine østershatte på halm, kan du hvordan vi plejer at gøre her:
DyrkningsKit med østershatte - sådan gør du med halm

Vi har også en guide til, hvordan du dyrker østershatte i kaffegrums - den finder du i indlægget her: Pasningsguide til DIY-svampekit.


#2

Hej :blush:
Kan det passe at to af isboksens huller med frugtlegemer går i “dvale” mens svampe vælter ud af det tredje?Hilsen Sarah


#3

Hej Sarah.

Det kan det godt. I dem vi sætter over kommer der svampe ud af 1-2 i gennemsnit, og i sjældne tilfælde alle tre på en gang.

Svampene kører i “cyklusser” og i næste høst, vil der formodentligt komme svampe ud af de to andre. Prøv at forstøve ind ind i hullerne, og sæt tape på dem.

@Julie har du noget at supplere med?

vh
Mads


#4

Det ser ud som om østershatten har satsets på at få én omgang gode frugtlegemer i gang i stedet for at ende med flere ufærdige, som så ikke (i teorien, da dette er en sporefri variant) kan sprede sporer - hvilket jo er svampens pointe med at lave frugtlegemer. Måske det er fordi miljøet har været for tørt? Det kan måske også hjælpe, at den næste gang står oven i tallerken med vand.