På jagt efter nye svampe (Kløvblad(Schizophyllum commune Fr),Pestalotiopsis microspora)

Hej alle sammen,

Jeg er i gang med at udforske hvorvidt svampe kan nedbryde plastik og dermed være et middel mod en plastikforurenet verden. Jeg har læst en del om det, og jeg er i gang med at teste for 4. måned i træk. Det er her i kommer ind i billedet. Jeg skal bruge mycelium på to nye typer svampe, men jeg kan ikke finde nogen der forhandler det.

Det er kløvblad (https://svampe.databasen.org/taxon/20186) og
Pestalotiopsis microspora(https://en.wikipedia.org/wiki/Pestalotiopsis_microspora).
Jeg er meget interesseret i begge to, og håber nogen af jer måske kender et sted, hvor jeg kan skaffe dem.

Mvh. Philip Reenberg

Hi Phillip, This sound like a wonderful experiment! I can help you if you bring me a fresh live specimen. In my lab I can clone it onto a petridish and you will have the mycelium available. I know schizophyllum is super common and should be relatively easy to find a young fresh specimen but I’m not sure about the other. Good luck.
Regards,
Thomas
Funga Farm

2 Synes om

Hej @philip!

Velkommen til vores forum (lidt forsinket)!
Det lyder som et super spændende og fedt projekt! Jeg håber, du fandt mycelium eller fik hjælp af @fungafarm til at opdyrke det.

Vh Julie // TagTomat

hej julie

det er et rigtigt spændende projekt, dog døde da corona lukkede alle de labotoriumer hvor jeg arbejdede. så nu må jeg vente på jeg kan få ideen solgt til nogen med mulighederne til det, så jeg vender stærkt tilbage håber jeg.
tak for mailen

mvh philip reenberg