Laver skovbund på terrassen

Nogen der har erfaring med dette produkt ? Halm piller fra NAG ? Sælges som heste strøelse !

2 Synes om

@Steven Jeg bruger presset halmpiller - easy bedding når jeg laver mine Goats mix blokke og det virker helt super godt :slight_smile:

2 Synes om

@ketil hvor meget vand bruger pr kg. Halmpille ?

Halmpiller.
Har sjusset mig frem. Bedste råd, må ikke klæbe til fingrene når du lader det glide igennem. Hvis du dubber med et kaffe filter må filteret ikke få for mange suge pletter. Hellere lidt for tørt end for vådt. De falder sammen som sav smuld så snart de får vand.

1 Synes om

Jeg laver de her Goats mix blokke på som blandt andet indeholder de soja skalle jeg sendte dig nogle af.
Min blanding ser på nuværende tidspunkt sådan her ud.
400gram halmpiller, 400gram soja skaller, 200gram hvedeklid, 40-80 gram borup kemi gips og omkring 2-5 gram frass.
Dertil smider jeg så 1.5 liter kogene vand. Jeg smider alle de tørre dele i en unicorn bag og blandt det godt så gipsen ikke klumper sig sammen og ikke er fordelt godt nok. (og så 2½ time i autoklaverne).

Jeg vil tro man kunne lave 800gram halmpiller til 200gram hvedeklid,40gram gips og 1500ml 90c vand. og så slippe for at tingene går i forrådensle hvis man ik har en autoklave at sterilisere sine blokke i.

Min erfaring ved 1500ml vand er at man skal hælde godt og ven halvdelen i og så mixe tingene godt rundt og så resten af vandet… og mixe igen. Ellers for man nogle spots hvor tingene ikke er helt blødt op.

Jeg for omkring 4-5 meget fine flushes på mine goat mix blokke, men soja skallerne har rigtigt meget at sige.

Hvis man ønsker at google lidt rundt omkring hvor meget vand man skal ha i, kan man med fordel søge på ordet “field capasity” som er et term der dækker over hvornår “marken” indeholder den rigtige mængde vand.


*Jeg kæmper en kamp med håndteringen af Co2 og vanding i teltet, så svampene er ikke super pæne for tiden Jeg tænker på et tidspunkt der kommer et skriv hvor jeg beskriver designet og processerne hvis det er inogens interesse. Det er et 1x1meter setup i kælderen, så det burde være noget nemmere at give sig i kast med, for folk der måske har lidt mindre plads.

2 Synes om

Hej

Tak fordi du deler, jeg synes altid det er spændende at høre hvordan i andre gror jeres svampe og vil altid gerne høre mere

1 Synes om

Jeg har hermed inokuleret en pose som beskrevet i mit tidligere post(dog uden frass). Jeg har smidt cirka et 200gram hvid spoppo hirse på og så må vi se om det går godt. Jeg steriliserede ikke i autoklaven, så der er tale om ren varmvands pasteurisering.

Spørgsmålet bliver nok hvedekliden når at gå i forrådnelse inden svampen kan nå igennem hele blokke. Med den spoppo klon har kolonisering været forbavsende kort på, så jeg opdatere om i næste weekend når jeg er tilbage fra arbejde i hovedstaden.

*jeg gør det under lidt ekstra sterile forhold, for mest at sikre mig at det ikke er andre faktorer end fejl ved pasteurisering og “langsom” koloniserings tid der potentielt gør at myceliet ikke vinder kampen. Så kan vi altid prøve senere uden flowhood osv.

1 Synes om

Ohhh fine blokke og godt beskrevet :mushroom:

En hurtig lille opdatering.
*Jeg fik skrevet 13 Mar i stedet for 13 Maj, så det skal man lige være opmærksom på.

8 efter inokulering af substratet ser tingene sådan her ud.

Det er tydeligt det er langsommere end når jeg mixer soja skaller i, men jeg tror umiddelbart det kunne ende i en succes.
En årsag til dette kunne være fordi jeg ikke pakkede blokken så hårdt som jeg plejer, jeg kan ik huske hvorfor det lige var jeg ikke gjorde det, men jeg ser om jeg kan nå at lave en blok her i weekenden.
Første prioritet er dog at få min nye hjemmelavet ultrasoniske luft fugter op og køre, så kikker jeg på tingene der efter.

Yderligere notere jeg mig at myceliummet udviser en mere rhizomorphic adfær end tormentose, hvilket per min erfaring skyldes mindre næring end hvad myceliet er “vant til” / ønsker.
*jeg er ikke biolog eller mycolog, så der er muligvis noget konceptuelt jeg har misforstået i forhold til at formulere observationerne korrekt.

Jeg kan ikke se nogen kontaminering lige nu, men jeg skal lige ha en “second opinion” senere i dag.


1 Synes om

Tak for opdatering :mushroom:

1 Synes om