Svampe med dyvler?

Jeg har tidligere prøvet at dyrke svampe på stamme af bøg. Lavede det med mycelium under låg i toppen. Der kom østershatte 2 gange. Så prøvede jeg kejserhatte. Der kom ingen. Alt er kasseret. Nu vil jeg prøve igen. Jeg har nogen bøgestammer der er fældet sidst i februar og står i min lukkede garage. Kan man ikke dyrke kejserhatte udendørs i Danmark? Jeg var ikke så vild med østershatte. De har så dybe ribbe og derfor svære at gøre rene hvis de er beskidte. Men jeg vil jo også gerne have held med mine svampe. Måske jeg skal prøve med dyvler. Jeg har rigelige stammer hvilke vil I anbefale?

Hej @brimor - velkommen til , jeg vil prøve at svare på dine spørgsmål ud fra den erfaring jeg har samlet mig. :mushroom:
Nogle gode bøgestammer du har til din svampedyrkning . Kejserhat har jeg ingen erfaring med, og jeg har ikke set nogen video på YouTube hvor der dyrkes kejserhat på friland.
Selv dyrker jeg Shitakke og Østershat på stammer, jeg har ikke udfordring med at svampene bliver beskidte evt. fordi mine stammer står op. :sunflower:
Du har tidliger brugt en metode hvor du skære et “låg” af og ligger mycelium under, lidt som “totemmetoden” jeg syntes den er meget effektiv, jeg har lagt en film på Youtube der kan du se hvorledes det også kan gøres. :mushroom:
vælg en metode der lige passer dig, men før du poder dine stammer ville jeg ligge dem i vand et døgn, så tørre de ikke så let ud i sommer.
Jeg har lidt dyvler med Alm. Østershat som er klar, hvis det har din interesse.
Ønsker dig Happy grow :slight_smile: og god høst . :mushroom:
Mvh. Bendt - Fyns Ø Svampe :mushroom:

Hej @brimor.
Jeg vil også anbefale metoden med dyvler - så kan du sprede myceliet mere ud i stammerne, så det får bedre fat. Jeg ved ikke, hvordan Kejserhatte er til udendørs dyrkning, men østershatte og Shiitake går godt med bøg.

Hvis du sætter stammerne lodret (som @bendt også foreslog, så du undgår problemet med jord i østershattene), kan du også med fordel grave bunden af bøgestammen ned i jorden. På den måde kan de trække fugt fra jorden, og tørrer mindre ud. Det kan også være godt at vande stammerne ind i mellem (og så sætte dem et skyggefuldt sted, selvfølgelig). Jeg tænker, at det måske er pga. udtørring, at du ikke fik så stor en høst sidst.

Held og lykke med det.

Vh Julie